Francoisbrug

Projectlocatie:
Nieuwerkerk aan de IJssel
Opdrachtgever:
Gemeente Zuidplas
Terug naar overzicht

In Nieuwerkerk aan de IJssel is de Françoisbrug gerenoveerd. De Françoisbrug is een ophaalbrug uit het jaar 1980. De brug ligt over de Ringvaart van de Zuidplaspolder en verbindt samen met het François Viaduct de Schielandweg met de Kortenoord.

De aannemer Slangen Staal heeft de laagspannings-, besturings- en bedieningsinstallatie compleet vernieuwd. Daarbij is de brug uitgebreid met stalen bordessen waarop deze installaties zijn aangebracht. Tevens is het brugbewegingswerk grotendeels vernieuwd en deels gerenoveerd. De gerenoveerde brug is in het derde kwartaal van 2020 opgeleverd.

De renovatie was noodzakelijk, omdat de bestaande installaties het einde van hun technische levensduur hadden bereikt. De installaties waren storingsgevoelig en te vervangen onderdelen waren niet meer verkrijgbaar.

TAS heeft voor deze renovatie het ontwerp gemaakt en het bestek geschreven. Tevens heeft TAS voor de gemeente Zuidplas de uitvoering van het werk begeleid door de inzet van een directievoerder en een toezichthouder.

Foto's